Zonder vragen geen antwoorden

(oftewel: twijfel is het begin van wijsheid)

Ik schrijf overal over! Alles is boeiend, alles boeit me. Ik ben een veelvraat; zie de portfolio. Specialiseren is misschien wel handig, maar het zal me gaan vervelen. Laat mij maar het ene moment over pompunits schrijven, en het volgende over verhuizingsperikelen. Het fascineert me, en houdt me scherp.

Ik schrijf overal voor. Websites, brochures, jaarverslagen, advertenties, bidboeken, nieuwsbrieven, artikelen, columns… héél veel is de revue gepasseerd. Altijd weer interessant om aan te pakken.

Mijn klanten zijn enerzijds reclame-/tekst-/communicatiebureaus en anderzijds bedrijven en instellingen die mij rechtstreeks inschakelen. Nooit last gehad van conflicterende belangen.

Als bijna-vijftiger had ik allang functies als communicatieadviseur, afdelingshoofd, creative director of wat dies meer zij kunnen nastreven. Maar ik maak een bewuste keuze om de basis trouw te blijven: die 26 letters en een handvol leestekens. Schrijven is en blijft mooi werk!

De stijl van de klant is mijn stijl, mits de boodschap goed overkomt. Ik neig naar eenvoudig taalgebruik; geen ge-jargon, niet moeilijk doen. Iedere zin maakt de lezer nieuwsgierig naar de volgende. Ik streef naar ritme in zinnen, alinea’s en complete teksten.

Hoe zal ik mezelf noemen, een ‘tegenstellist’? Zo ben ik bijvoorbeeld beelddenker, maar ook tekstschrijver. Chaotisch sneldenker en de rust zelve. Creatief pragmaticus. Ervaren ouwe rot maar nog steeds enthousiast over iedere nieuwe opdracht. Ik ben Jeroen Tollenaar.

(Behalve van het leven en al het goede wat dat leven biedt.) Van nieuw, van snel schakelen, van verrassingen. Kom maar op!

Edwin van den Dikkenberg (https://www.edwinvandendikkenberg.nl)

We hebben allemaal evenveel tijd. In alle redelijkheid is er bijna altijd een mouw aan te passen.

Ja. Niet zo vaak, maar ik sta ervoor open. Wegens zwangerschapsverloven heb ik halfjaartjes bij de gemeente Franekeradeel, bij Senza Communicatie en bij woningcorporatie Nijestee gewerkt. Leuk voor de afwisseling.

Een Zaak Van Communicatie.

Moet ik dat uitleggen? Nou vooruit. Destijds werden freelancende zzp’ers nog niet zo serieus genomen, met deze naam wekte ik de indruk een serieuze zaak te zijn. Ik hield dat beperkt tot de eerste indruk: op mijn site vertelde ik meteen dat EZVC niks meer en niks minder was dan Jeroen Tollenaar.

Geen idee. Vertel me meer, dan kan ik jou meer vertellen.

Ja. Op basis van een kennismaking en een complete inhoudelijke briefing kan ik een offerte opstellen. NB: zie de volgende vraag.

Meedoen aan offertetrajecten die alléén maar gaan over het laagste tarief en niet over de inhoud.
Boeken schrijven doe ik ook niet, daar droom ik alleen van.

Alleen in mijn dromen heb ik al een plankje volgepend.

(Inmiddels ex-)schoonpapa vroeg steevast iedere verjaardag weer: “En, hoe is het bij de krant?” Nee, ik ben geen nieuwsjournalist. En ja; een bedrijfsjournalist kun je me noemen. Ik schrijf tenslotte voor nieuwsbrieven en magazines van/voor bedrijven.

Ik sta open voor soft sponsoring: werken voor een goed doel. Zo heb ik jarenlang voor Ayni Peru Holanda (inmiddels ter ziele) geschreven, voor Mobiel – blad voor pleegzorg, schrijf ik belangeloos een column in VolleyMAGAZINE en help ik m’n volleybalkluppie wel eens uit de brand, enzovoort.

Het werk dat ik heb, is steeds meer puur mijn eigen werk: tekstschrijverij. En dat besteed ik niet uit. Maar ik deins niet terug voor complete klussen, waarbij ik vormgeving, sitebouw, drukwerk of wat dies meer zij kan uitbesteden. Ik vind graag zelf leveranciers, dus bespaar je de moeite om me te benaderen.

Met alle plezier. Bel of mail me!